Meehelpen de natuur mooi te houden in Middenduin

Meehelpen de natuur mooi te houden in Middenduin

Liefhebbers van natuurwerkdagen kunnen binnenkort aan de slag in natuurgebied Middenduin in Overveen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert elk jaar een of meerdere leuke werkdagen met Staatsbosbeheer in natuurgebied Middenduin in Overveen. De twee komende werkdagen zijn vrijdag 23 en zaterdag 24 november.

De helpers gaan abelen, meidoorns, esdoorns knippen én zagen. Tevens Amerikaanse vogelkers weghalen/uittrekken/uitsteken. Je maakt een aantal taluds langs de Zanderijvaart vrij van kleine populieren. Verder gaan de werkers een mooi gelegen duinpan vrijmaken van Amerikaanse vogelkers omdat daar het zeldzame plantje Rondbladig wintergroen (een rode lijst soort) staat. De kleine struikjes van de vogelkers zijn nu nog goed te zien omdat het blad er nog aan zit. Allemaal leuk en belangrijk werk om te doen. Middenduin is een afwisselend gebied met steile boshellingen, open duin en cultuurlandschap. De variatie aan natuur en cultuurhistorie maakt Middenduin tot een prachtig wandelgebied.

Je kunt beide dagen maar ook één dag komen werken.

Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekker stukje vlaai bij de koffie. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden is wel aanbevolen. Verzamelen is vrijdag om 9.00 uur bij de ingang aan de Duinlustweg en zaterdag om 9.30 uur bij Kraantje Lek.

De werkdag duurt tot ongeveer 15.00 uur. Graag aanmelden via marcmargriet@hetnet.nl of bel Marc van Schie IVN Zuid-Kennemerland 06-22575748.