Malle Babbe bestaat 35 jaar en geeft concert

Zaterdag 24 juni om 15.00 uur treedt het Haarlemse koor Malle Babbe op, in de Doopsgezinde kerk aan de Frankestraat 24 , Haarlem.

Vrouwenkoor Malle Babbe bestaat 35 jaar. Onder leiding van dirigente Leny van Schaik groeide het koor uit tot een van de succesvolste koren van Haarlem en omstreken, met meer dan 350 optredens, en een repertoire dat reikt van motetten van Mendelssohn Bartholdy, Gustav Holst en een 8-stemmig Ave Maria tot liedjes van Annie M.G Schmidt en Willem Wilmink en talloze volks-, levens- en kinderliedjes

Vanaf de jaren ’90 werd aan dit brede repertoire iets heel bijzonders toegevoegd: Song of Survival. Klassieke orkestmuziek, die door vrouwenstemmen ter overleving gezongen werd in een jappenkamp in de Tweede Wereldoorlog. De CD die Malle Babbe maakte van deze ontroerende en tot op de dag van vandaag zeer actuele muziek, werd gebruikt in de Hollywoodproductie Paradise Road, een film van Bruce Beresford over de vrouwen in het kamp.

Malle Babbe verzorgt al jaren lang optredens door het hele land, zoals tijdens de 4 mei herdenking op de Dam, in de Haagse Schouwburg, een boekpresentatie van Brigitte Kaandorp, de Hannie Schaftherdenking, expositie Frans Halsmuseum, congressen en verzorgingstehuizen, met overal repertoire op maat.

Het jubileumconcert op 24 juni staat in het teken van familie: opa’s, oma’s, tantes, omes, neefjes nichtjes broers en zussen, moeders en vaders; alles komt aan bod.

Na afloop van het concert is er een receptie en gelegenheid om dirigent en koorleden te feliciteren. Kom op tijd!

De toegang is gratis, een bijdrage voor de onkosten is welkom.

Kijk ook op: www.vrouwenkoormallebabbe.nl