Leuke verrassing voor Juf Ilse van de Sparrenbosschool in Bennebroek

Ondanks het slechte weer straalde er in Bennebroek een zeer plaatselijk zonnetje toen Ilse Marije Ahling en Niels Groenen vrijdag 8 september in het huwelijksbootje stapten. Ilse Ahling (beter bekend als ‘juf Ilse’) heeft, na jarenlang op de Sparrenbosschool in Bennebroek te hebben gewerkt als onderwijsassistente, aan het einde van het vorige schooljaar afscheid genomen van al haar leerlingen. Zij verhuisde halverwege het schooljaar naar Niels, de liefde van haar leven, waardoor haar reistijd naar Bennebroek uiteindelijk toch een te groot bezwaar werd. Gelukkig koos Ilse er wel voor om te trouwen in de omgeving waar ze is opgegroeid, want… de Sparrenbosschool had nog een verrassing in petto voor het gelukkige bruidspaar!

“Juf Ilse mag dan inmiddels aan een andere school zijn verbonden als onderwijsassistente, we zullen haar op de Sparrenbosschool niet snel vergeten”, aldus Noël Minnes (directeur). “Ze heeft alle kinderen die nu op school zitten gekend, geholpen en onderwezen, en we vonden het allemaal een goed idee om met de leerlingen een ontvangstcomité te vormen bij de kerk bij aankomst van het bruidspaar.”

Want of je nu wel of nét niet meer in dienst bent, de collegialiteit op de Sparrenbosschool reikt verder dan een gewone werkrelatie. Juf Ilse werd opgewacht door een erehaag van ongeveer negentig leerlingen met witte ballonnen ter ere van het huwelijk en groene ballonnen omdat dat de kleur is van de Sparrenbosschool.

“Op maandag sta je met het hele team, ouders en kinderen op het schoolplein met tentjes, campingstoeltjes en kookgerei in je badjas ludiek het schooljaar te openen en de zomervakantie vaarwel te zeggen, op vrijdag sta je een zeer gewaardeerde collega geluk te wensen bij haar huwelijk. De betrokkenheid binnen het team en de humor onderling heeft voor mij als leerkracht een meerwaarde”, vertelt Roos Schuurmans (leerkracht groep 1-2 en 5). “Het basisonderwijs is de afgelopen tijd genoeg in het nieuws geweest met ellende-verhalen over werkdruk en onderwaardering qua salaris. Je moet het zelf leuk maken en dat doen wij het liefst sámen!”

Mede doordat de familie dit specifieke deel van het huwelijksdraaiboek stil had weten te houden, kwam de aanwezigheid van de leerlingen en collega’s als een complete verrassing voor juf Ilse.