Leontine: Vrijwilliger met een passie voor hardlopen

ADVERTORIAL

Leontine Dieben (64 jaar) is al jaren één van de vaste vrijwilligers voor de Teva Halve van Haarlem. Als het aan haar ligt gaat ze voorlopig echt nog niet stoppen als vrijwilliger, want haar passie blijft bij het hardlopen en hoe mooi is het om op deze manier betrokken te blijven bij verschillende evenementen.

“Toen ik zelf gestopt was met hardlopen wilde ik graag aan de kant van de organisatie meehelpen, de andere kant van de medaille om het in hardlooptermen te houden” begint Leontine met een grote glimlach te vertellen. “Ik ben jarenlang actief geweest met softbal en daarna als geintje, met een groep, meegedaan aan de Pierloop Velsen. En van het een kwam het ander voordat ik het wist deed ik mee aan veel verschillende hardloopevenementen. Ik heb de Halve van Haarlem zo’n 12x meegedaan. Een super leuke en gezellige loop in de regio. Met de VelsertunnelRun heb ik mijn hardloop carrière geëindigd en ben me toen volledig gaan concentreren op het vrijwilligerswerk naast mijn fulltime baan.”

Vrijwilligers worden ingezet op veel verschillende posten tijdens een evenement. Denk bijvoorbeeld aan de uitgifte van de startnummers, het bemannen van de verzorgingsposten, het verkeer regelen, het uitdelen van de medailles en natuurlijk de opbouw van de start en finish en noem maar op. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf.

Meedoen aan de Teva Halve van Haarlem op zondag 29 september 2019? Schrijf je in via http://www.halvevanhaarlem.nl voor de 5, of 10 km, de halve marathon. Voor de kinderen zijn er 2 leuke kinderlopen, de kabouterloop en de FamilyRun.

Foto aangeleverd door SportSupport.