Leo Blokhuis presenteert eerste nummer Grootste Band van de Wereld

Het eerste filmpje waarin Leo Blokhuis het jaren-50 nummer onthult dat De Grootste Band van Nederland gaat spelen, is online gegaan op de website van de organisatie (www.dgbvn.nl). Het eerste rocknummer dat de muzikanten kunnen instuderen is ‘Jailhouse Rock’ in de versie van de Blues Brothers. Er volgen de komende maanden nog 5 nummers. Muzikanten die willen deelnemen aan de Grootste Band van de Wereld kunnen zich nog aanmelden.
Groot, groter, grootst; dat heeft de organisatie van De Grootste Band van Nederland (DGBVN) voor ogen met de nieuwe opzet. Speelden in 2016 nog maar 250 muzikanten in de band, nu wordt met meer dan duizend bandleden een gooi gedaan naar het wereldrecord als Grootste Band ter Wereld.
Om dat te bereiken is de hulp van Leo Blokhuis ingeschakeld. Leo geeft uitleg in filmpjes bij de zes popnummers die de Grootste Band in mei volgend jaar in Haarlem speelt. Deze filmpjes worden maandelijks gelanceerd.

Recordpoging 
Met De Grootste Band van de Wereld wil de organisatie in het World Guiness Book of Records terechtkomen. Initiatiefnemer Alain Timmers legt uit: “Meer dan duizend muzikanten verzorgen een concert met meerdere nummers op een groot terrein ergens in Haarlem. 250 drummers, omringd door honderden (bas)gitaristen, percussionisten, toetsenisten, blazers en zangers. Iedereen die een van deze instrumenten bespeelt kan zich aanmelden op onze website.”

60 jaar popmuziek
Het thema van het miniconcert is ’60 Jaar Popmuziek’. Uit elk decennium popgeschiedenis wordt een iconisch nummer gekozen. Initiatiefnemer Alain Timmers zag in mei 2016 een droom in vervulling gaan met de realisatie van de Grootste Band van Nederland. “De band speelde toen maar één nummer; ‘Rocking in the Free World’ van Neil Young. Maar de komende keer spelen we er zes, waaronder ons ‘lijflied’.”

Stichting Muziekids
De Grootste Band van Nederland wil dat iedereen muziek kan maken, daarom vraagt de organisatie met dit concert aandacht voor Stichting Muziekids. “Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het maken en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij herstel van het kind,” zegt Alain.

Het concert om het wereldrecord te vestigen vindt plaats op zondag 28 mei 2017 op een nog nader te bepalen locatie in Haarlem. Er zijn nog wat muzikanten van alle leeftijden nodig; drummers, percussionisten, (bas)gitaristen, toetsenisten, blazers en zangers (m/v). Wil je meedoen aan deze recordpoging? Geef je dan op via www.dgbvn.nl.

Leo Blokhuis. Foto: Dio van Maare.