Lekker los in je luier!

Op 24 maart start een nieuwe, frisse serie babyconcertjes in Haarlem.

Op het programma staat Duo Spanyolo. Lisa Verhaeghe (zang) en Joost Spanjerberg (gitaar) spelen akoestische liedjes met een persoonlijke, hedendaagse touch. Bekende covers van toen en nu. Van (licht) klassiek tot kinderliedjes en improvisaties waar kinderen zelf een lied maken. Tijdens een optreden nemen ze je mee op avontuur in de verhalen achter de muziek, bijvoorbeeld tijdens de mini opera ‘Das Veilchen’ van Mozart over een eenzame kleine bloem die verliefd wordt op een schaapsherderin. Ook bekende nummers als ‘Die Forrelle’ van F. Schubert en ‘Guten Abend, guten nacht’ van J. Brahms staan op het programma.

Babyconcertjes biedt live muziek speciaal voor de allerkleinsten (0-2 jaar). In de intieme en vriendelijke sfeer zijn babygeluidjes natuurlijk welkom.

Elk concert is anders, met muziek variërend van Barok tot Jazz, van Klassiek tot Tango. We nodigen professionele, gerenommeerde (en baby-vriendelijke!) musici uit om te spelen als solist, in duo’s of kleine ensembles. Elk babyconcert duurt ongeveer 30-40 minuten.

Tijdens de concerten kunnen de kleintjes rondkruipen of zich op schoot verwonderen over de muziek. Het geeft niet als ze niet helemaal stil kunnen zijn en natuurlijk kunnen ze tijdens het concert drinken als ze honger hebben.

“Muziek levert een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van de hersenen. Als mensen naar muziek luisteren, zie je een duidelijke activering in bepaalde gebieden. Hoe mooier men de muziek vindt, des te groter is het effect. Hoe eerder kinderen met muziek in aanraking komen, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling”, aldus prof. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kijkt u op www.babyconcertjes.nl.

Locatie: Theater Merlijn, Floresstraat 14 te Haarlem. Aanvang: 10.00 uur.