Leesclubs speciaal voor Japanse literatuur

Vindt u de Japanse cultuur ook intrigerend? Wilt u daar wel eens meer over weten door Japanse literatuur te lezen? Op dinsdagochtend 19 maart worden belangstellenden voor zo’n leesclub uitgenodigd in Boekhandel De Vries Van Stockum te Haarlem.

Het initiatief komt van leescluborganisatie Senia, samen met Schwob, onderdeel van het Letterenfonds. Zij hebben alvast drie romans geselecteerd die in het Nederlands gelezen en besproken worden. Het streven is om leesclubs van zes tot acht personen samen te stellen die om de vijf à zes weken bij elkaar komen. 

Bij elk boek ontvangen de deelnemers een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die een houvast bieden bij de bespreking. Zo dwaal je niet zo gauw af, en kom je echt tot verdieping. 
De leesclubs Japanse Literatuur worden tegen de zomer afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op een centrale plek in Nederland met verschillende kenners van Japanse cultuur. 
Het gaat om de volgende drie boeken: Het meisje dat ik achterliet van Shusaku Endo, uitgegeven door Van Oorschot 2018, Het jachtgeweer van Yasushi Inoue, een uitgave van Bananafish 2018, en Norwegian Wood van de bekende auteur Haruki Murakami, uitgegeven doorAtlas Contact in 2013. 

Praktische informatie
De oprichtingsbijeenkomst is op dinsdagochtend 19 maart om 11.00 uur in Boekhandel De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem. 
Informatie over mogelijkheden en kosten: miek.vandesande@senia.nl of info@senia.nl