Leerlingen schaatsen voor drie goede doelen

Komende week gaan leerlingen van basisschool ‘de Bornwaterschool’ langs de deuren. De kinderen zijn op zoek naar sponsors om het schaatsen voor een goed doel willen steunen.

Op de Bloemendaalse Bornwaterschool is sponsorschaatsen al jarenlang een traditie. De openbare basisschool in het hartje van Bloemendaal schaatst elk jaar op IJsbaan Haarlem geld bij elkaar voor een goed doel.

Leerlingen vragen familie, vrienden en buurtbewoners om het schaatsen te sponsoren. Dit jaar is ervoor gekozen om te schaatsen voor een beter welzijn van dieren. De leerlingen steunen niet een, niet twee, maar drie goede doelen die zich bezighouden met dierenopvang en -verzorging in de omgeving van Haarlem.

De Artisklas, het Vogelhospitaal en Egelopvang Haarlem zijn de lokale instanties waarvoor rondjes geschaatst zullen worden. De uitgekozen doelen zijn dolenthousiast over de sponsoractie, zo heeft de Egelopvang aangeboden een lessenserie op school te komen verzorgen over egels. Voor de leerlingen wordt op deze manier natuureducatie en sportiviteit met elkaar gecombineerd, wat zorgt voor extra motivatie bij het schaatsen. Afgelopen jaar werd een aanzienlijk geldbedrag bij elkaar geschaatst voor stichting ‘Make a Wish’. Mocht u meer willen weten over het schaatsen of het project willen sponsoren, dan kan dat via het contactformulier op de website van de school: www.bornwaterschool.nl