Laatste vaart seizoen Cruquiuspontje met jazzband

Het werd zaterdagmiddag een spontaan opgezet feestje van enkele schippers van het Cruquiuspontje dat tegen 17.00 uur de laatste vaart maakte voor dit seizoen. Heel uitdrukkelijk werd erbij gezegd, laatste vaart van ‘dit seizoen’! De organisatie was heel snel op zijn Amerikaans geregeld, wie neemt er wat drank mee en het Theehuis, vaste baken van de schippers, zette de frituur vast aan. Een bitterbal hoort erbij! Niet alle schippers waren te bereiken, de verhalen over de leuke gasten waren er niet minder om. Sterke verhalen over hoe de wind vooral bij de aanvaart Zuid Schalkwijkerweg die moeilijk kan doen. Dat ligt aan de opbouw van de boot die eigenlijk geen onderbouw heeft, maar door schippers wordt omschreven als een varende pannenkoek die met alle winden mee kan waaien. Voor onervaren schippers wel even wennen, maar ze leren elkaar snel de juiste kneepjes van het vaarvak.

Vrienden onder elkaar, dat merk je direct op zo`n spontaan feestje waar voorzitter Paul Hagendoorn loopt te glimmen tussen de schippers, waarvan er drie ook musiceren bij de Spaarne Town Jazz Band. Die spelen natuurlijk ook op dit feestje en hun dixieland muziek doet het zo mooi op het water. Het draagt tot Vijfhuizen en misschien had Schiphol er wel last van, maar geen klacht gehoord.

André Blankert speelt gitaar, banjo en zat nu aan boord met een grote tuba, en een microfoon, want hij wilde zo graag ‘We’ll meet again, some sunny day’ zingen op het water als afscheid van een succesvol vaarseizoen. De nestor van de Spaarne Town Jazz Band mag op 1 april het seizoen weer openen.

Ton van den Brink agendoorn