Laat je meevoeren met muziek uit Indiase tempels

Concert 16 Oktober : Indrė Jurgelevičiūtė en Jean Christophe Bonnafous geven een concert op zondag 16 oktober. Prachtige Indiase Dhrupad zang en Bansuri (bamboe-fluit). Laat je meevoeren met muziek uit de Indiase tempels en paleizen van weleer. Het concert duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur; de zaal opent om 14.30 uur. Locatie is het Rosenstock-huessy-huis, Hagestraat 10 te Haarlem. De entree bedraagt 15,- (voorverkoop: 14,- zie  www.helendegeluiden.nl)

Indrė Jurgelevičiūtė studeert dhrupad aan het concervatorium in Rotterdam en wordt gezien als een uitzonderlijk talent. Dhrupad is de oudste muziekstijl vanuit India en wordt voornamelijk in tempels gespeeld en gezongen.
Indré heeft een stem als een nachtegaal en de ornamentaties met microtonen (shrutis) weet ze als geen ander zuiver te pakken.
Na de pauze komt Jean Christophe Bonnafous zijn kennis van de Indiase muziek ten gehore brengen op de bansuri. Als rechterhand van Hariprasad heeft hij de hele wereld afgereisd, vanuit de Chaurasia traditie zal hij de khayal stijl ten gehore gaan brengen. Met onnavolgbare snelle frases en een verbluffende zuiverheid en techniek.
Begeleid door pakhawaj speler Nathanaël van Zuilen die zijn techniek verfijnde bij de Australische pakhawaj speler Helmut Waibl en Pandit Sanjay Agle in Mumbai.