Laat gratis je bloeddruk meten bij Bibliotheek Haarlem

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni kun je tussen 10:30 en 17 uur je bloeddruk laten meten in de Bibliotheek Haarlem Centrum aan de Gasthuisstraat 32. Het meten is gratis.

Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kun je dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland ondersteunt deze oproep van de Hartstichting.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. De Bibliotheek Haarlem Centrum is één van deze locaties.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Je kunt ook concrete tips en adviezen krijgen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Meer informatie op www.hartstichting.nl.

Foto aangeleverd door Bibliotheek Zuid-Kennemerland.