Kunstlijn Heemstede met diverse locaties en activiteiten

Kunstlijn vindt dit jaar ook weer in Heemstede plaats. Tijdens het 4-5 novemberweekeinde is er een open atelierroute in Heemstede met diverse te bezoeken ateliers. De precieze locaties zijn op een plattegrond aangegeven. Naast het bekijken van kunstwerken en een praatje aanknopen met kunstenaars heeft de organisatie van Kunstlijn ook een stempelkaartactie in het leven geroepen. Bezoekers kunnen die kaart in elk atelier laten afstempelen. Met een volle kaart dingt men mee naar de hoofdprijs: een kunstwerk van een van de deelnemers.

Bovendien is er in het Raadhuis van Heemstede van 7 tot 30 november van de Heemsteedse Kunstlijndeelnemers (ook van hen die in Haarlem exposeren) een overzichtstentoonstelling van de mooiste kunstlijnwerken. Het thema van de tentoonstelling is ‘Heemstede exposeert Parels van de Kunstlijn’.

Tot slot wordt een ontmoeting met deelnemende exposanten en ‘late-month’ opening van deze tentoonstelling gehouden en wel op donderdag 23 november van 16.00 tot 17.00 uur.

Ceremoniemeester is Fokelien Faber, zij is mede-directeur van de Kunstacademie Haarlem.
Als gastspreker treedt Antoon Erftemeijer op, hij is conservator en curator Moderne Kunst in ‘De Hallen’ en het ‘Frans Hals Museum’, zijn – vermoedelijke – thema luidt: ‘Emotionele beleving van Kunst’.

De uitreiking van de hoofdprijs aan de winnaar van de stempelkaartroute wordt verzorgd door Olga van der Klooster, mede-organisator van Kunstlijn Heemstede.

Ieder is van harte welkom de kunstroute – Kunstlijn – te bezoeken op een van de locaties. De toegang is gratis.