Kunstfort blikt terug op inspirerend en vruchtbaar jaar

Op zondag 16 december viert het Kunstfort op feestelijke wijze de finissage van de tentoonstellingen ‘He at Sea’ van Charlott Weise en ‘The Fear of Small Numbers’ van Serge Onnen. De finissage van het herfstseizoen is tegelijkertijd de afsluiting van het tentoonstellingsjaar 2018. Terugblikkend was 2018 een inspirerende en vruchtbare periode, waarin dezichtbaarheid van het Kunstfort zowel internationaal als regionaal een sterke groei heeft gemaakt. Zo waren er nationale samenwerkingen zoals de deelname aan Art Rotterdam, initiatieven in het nabije culturele veld zoals de deelname aan de Haarlemse cultuurfestivals Parksessies en Haarlemse Herfst en een partnership met het Haarlemse kunstplatform 37PK in de vorm van een (terugkerend) artist-in-residence programma. In Haarlemmermeer is het Kunstfort doorlopend gesprekspartner op het gebied van beeldende kunst, wat ook in 2018 weer resulteerde in uitwisseling en diverse events met gemeentelijkepartners zoals Park 21 en Podium voor Architectuur. Bovendien programmeerde het Kunstfort dit jaar een groot aantal internationaal opererende kunstenaarszoals Morten Barker (DK), Catherine Biocca (IT), Takeshi Ikeda(JP), Tamás Kaszás (HU), Sam Keogh (IE), Botond Keresztesi (HU),Eva-Fiore Kovacovsky (CH), Timo Nasseri (DE), Lola Pertsowsky (BE), Beny WagnerDU) en vele anderen.

Finissage 

De finissage op 16 december vangt aan met de lancering van “Eeebooks”, een digitale catalogus met werk van de getalenteerde kunstenaar Charlott Weise, vormgegeven door grafisch ontwerper Marius Schwarz, waarin Weise’s werkproces voorafgaand aan haar tentoonstelling He at Sea prachtig inbeeld is gebracht en wordt toegelicht door middel van korte gedichten. Verder wordt de middag ingevuld met een spetterend optreden van Serge Onnens punkband OORBEEK, die voor het eerst hun experimentele kerstsingle “Oh Denneboom” ten gehore zal brengen. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Winterreces

Vanaf maandag 17 december t/m januari 2019 is het Kunstfort gesloten voor individuele bezoekers. Voor de programmering in februari en maart, hou Facebook in de gaten. Het forteiland blijft wel gewoon open. Zondag 7 april start het officiële tentoonstellingsseizoen met de opening van de lente tentoonstellingen. 

Kunstfort bij Vijfhuizen, Fortwachter 1, Vijfhuizen.
www.kunstfort.nl

Bij de foto: Performance tentoonstelling Charlott Weise – He at Sea,2018.
Foto: Maarten Nauw.