Korendag Zandvoort met allemaal Hollandse liedjes

Zaterdag 7 oktober wordt alweer voor de 11e keer de ‘Korendag Zandvoort’ georganiseerd. Het thema dit jaar is ‘Made in Holland’.
Er zingen 22 koren, die uit alle delen van het land naar Zandvoort komen. In elk geval zingen de koren een nummer in het kader van het thema en dat nummer moet dan geschreven, geproduceerd, gezongen of gespeeld zijn door iets of iemand uit Holland.
De Protestantse kerk en de kerktuin zullen een metamorfose ondergaan. Evenals de ruimte waar de koren inzingen. De moeite waard om daar ook even een kijkje te gaan nemen.
Wat is nou echt Hollands? rood, wit, blauw en oranje natuurlijk en wat dacht u van kaas, koeien, tulpen, drop, stroopwafels, bitterballen, molens, haring, bollenvelden, elfstedentocht, Delfts blauw, poffertjes, water en niet te vergeten Sinterklaas, zegels sparen, kroket uit de muur eten, vierdaagse, oliebollen, koningsdag, beschuit met muisjes, nieuwjaarsduik, kievit eieren zoeken, zuinig zijn, bloemencorso… en nog heel veel leuke dingen meer.
Om 10.30 uur is de opening en die zal hilarisch zijn.
Daarna zullen de koren ieder 25 tot 30 minuten een spetterend optreden geven en verder zal het een dag vol verassingen zijn.
The Beach Pop Singers sluiten de Korendag af samen met het Popkoor Voice Collectieve uit Heemstede. Dat wordt echt een kraker. Ook is er een ‘Koek en Zopie’ waar u koffie, thee, chocolademelk met slagroom, een stroopwafel of een lekker broodje hagelslag kunt halen. Ook is er, in de kerktuin, een kleine vrijmarkt. De afsluiting is ongeveer 22.00 uur. Entree is gratis.

Zet alvast zaterdag 7 oktober in uw agenda. Kijk op www.zingenaanzee.nl of Facebook.