Koningsdag in de Grote Bavo

Met een aantrekkelijk en gevarieerd programma opent het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Thomas Lowe Koningsdag in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Om 10 uur ’s morgens worden de harten en ledematen warm geblazen, waarna burgemeester J. Wienen het officiële openingswoord uitspreekt. De kerk is vanaf 9.30 uur toegankelijk.

De romantische ouverture ‘De Kus’ van Bedrich Smetana is een vanzelfsprekend begin. Na deze Slavische klanken is het maar een kleine overgang naar de ‘Oosterse Feestmars’ uit de Aladdin Suite van Carl Nielsen. Ook klinkt hier ‘In a Persian Market’ van Albert Ketèlbey opnieuw. Je ziet de kamelendrijvers, smokkelaars en slangenbezweerders als het ware voor je geestesoog verschijnen.

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest, ooit begonnen als een lopend harmoniekorps van linkse signatuur dat veel marsmuziek speelde, is een symfonisch blaasorkest met een vooral klassieke oriëntatie. Op Koningsdag kiezen we voor een licht en vrolijk programma. Naast de Malando Tango Selectie hoort u echter ook het stemmige en harmonische ‘Jesus bleibet meine Freude’ van J.S. Bach.

Haarlems Symfonisch Blaasorkest op Koningsdag donderdag 27 april om 10.00 uur in de Grote of St. Bavokerk, Grote Markt 22, Haarlem. Kerk open om 9.30 uur. Om 10.25 uur spreekt burgemeester J. Wienen. Zie ook: www.hasbo.nl. En voor het overige programma: www.koningsdaghaarlem.nl.