Klein feestje met bubbels en kir: Dreefhart wordt Pleinhart

Heemstede – Een klein feestje met een kerstreceptie vorige week vrijdag 20 december op Plein1, met de dagbestedingsgroepen en mantelzorgers bij Ontmoetingscentrum Dreefhart van Kennemerhart. Er werd echter niet alleen maar op de feestdagen met een glaasje bubbels en kir geproost. Als kers op de taart (en ook in het glaasje kir) werd als verrassing in aanwezigheid van wethouder van het Sociaal Domein, Sjaak Struijf, de nieuwe naam voor Dreefhart onthuld: ‘Ontmoetingscentrum Pleinhart’. Ook eigenlijk wel logisch, omdat alle activiteiten van deze dagbestedingsgroepen op Plein1 aan het Julianaplein 1 in Heemstede plaatsvinden.

“Veel eenvoudiger”, legt Sandra Bouwmans van Pleinhart uit, “We hebben nu één centraal telefoonnummer: 06-20665156 en één nieuw centraal e-mailadres: mailto:pleinhart@kennemerhart.nl. Ontmoetingscentra van Kennemerhart, zoals Pleinhart, onderstrepen de aandacht voor ouder worden. Aandacht voor elkaar, dat is nu zo belangrijk in deze tijd.” 

Na de onthulling van de nieuwe naam werden de nieuwe visitekaartjes uitgedeeld voorzien van de nieuwe naam Pleinhart, het nieuwe logo, het telefoonnummer en van het nieuwe e-mailadres. Wethouder Sjaak Struijf gaf aan blij te zijn met de sociale interactie die plaatsvindt in de Heemsteedse ontmoetingscentra: “Verbinding zoeken met elkaar is belangrijk. Juist het samenkomen met elkaar in deze ontmoetingscentra draagt daaraan bij.”

Na deze korte ceremonie, was het tijd voor een moment van bezinning, inherent natuurlijk aan de kerstperiode. Jan Smits las daarom een prachtig kerstverhaal voor, waar alle aanwezigen geboeid naar luisterden en van genoten. Op dus naar een sociaal 2020 vol verbinding en ontmoeting!

Bart Jonker

Jan Smits leest kerstverhaal voor.