Kinderen leren hun talenten te ontdekken

Op woensdag 5 juli opende wethouder Heleen Hooij het eerste Kindcentrum in Heemstede. Een plek waar kinderen van 0-13 jaar leren, spelen en zich ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Waar opvang en onderwijs vanuit één visie, onder één dak en als één team werken aan de allerbeste ontwikkeling van kinderen.

In het kindcentrum wordt van 7.15 uur tot 18.30 uur een compleet dagprogramma aangeboden waarin inspanning en ontspanning naadloos in elkaar overlopen. Professionals leren kinderen hun talenten ontdekken en bereiden ze voor op de 21e eeuw. Er is een babygroep, diverse dreumes-/ peutergroepen en voor de leeftijd 3 t/m 12 jaar wordt er gewerkt in 2 units. Samen spelen en leren staat centraal.

Tijdens Talententijd ontdekken kinderen wat er in de wereld te halen valt. Van wetenschap en techniek, tot sport en musical. Er is een breed aanbod. De overgang van peuters naar kleuters is vanzelfsprekend. Zo doen kinderen gezamenlijke activiteiten en lezen oudere kinderen aan de jongere kinderen voor. Medewerkers werken vanuit dezelfde visie en benaderen kinderen op dezelfde manier. Dat zorgt voor rust en continuïteit.

De eigentijdse visie op leren en ontwikkelen en werken in units maakt dit kindcentrum uniek. Naast kennisoverdracht staan namelijk ook de vaardigheden die in de veranderende samenleving nodig zijn centraal. Afhankelijk van de eigen leerstijl van het kind kan het alleen of samen werken, in het domein bij de professional of in het ‘Sterrendomein’, een mooie, grote multifunctionele ruimte.

Een pijler van het Kindcentrum De Molenwerf is bewegen. Bewegen is een structureel onderdeel van het programma en geïntegreerd in meerdere vakken. Kindcentrum De Molenwerf heeft een fijne, ruime gymzaal en een enorme buitenruimte tot haar beschikking. In een prachtig gebouw uit de jaren 20 van de vorige eeuw vind je hier de meest eigentijdse kinderopvang en onderwijs! Meer informatie via mhocker@casca.nl.

Foto: Kindcentrum Heemstede.