12_2018_kerstvakantie_haarlemmermeermuseum

Kinderactiviteiten in historische musea

Een feest van vuur, ijs, stoom en spel voor jong en oud, dat is in de kerstvakantie te beleven in het Cruquius Museum en het Historisch Museum Haarlemmermeer.

Stoompracticum

Op 27 en 28 december en 2 en 4 januari is er voor kinderen veel te doen in het Cruquius Museum. Ben je ouder dan 6 jaar? Doe dan mee aan een van de vier stoompractica in de Kerstvakantie. Tijdens het Stoompracticum kan iedereen een eigen model stoommachientje in beweging brengen met water, vuur en brandstof. Onder deskundige begeleiding leer jij zo alles over stoomkracht!

Kindergidsen

Op 23 en 30 december om 14.00 en om 15.00 uur in het Historisch Museum kun je door het museum worden rondgeleid door een kindergids. Dat kan ook op 29 december en 5 januari om 14.00 en om 15.00 uur in Cruquius Museum. Ben jij tussen de 6 en 10 jaar, dan kun je meedoen aan een speciale rondleiding door het museum. Onze kindergidsen nemen je mee en vertellen je over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Zonder grote-mensen-taal. Ze laten je ook zien hoe iets vroeger in zijn werk ging of wat oude gebruiken waren.

MadScience show Vuur & IJs

Donderdag 3 januari van 15.00 tot 16.00 uur is er een MadScience show ‘Vuur en IJs’ in het Cruquius Museum.
Leren kan ook leuk zijn, dat merk je vanzelf bij de show van MadScience. Verbluffende experimenten met lucht, vuur en ijs! Met o.a. papier dat 120 keer sneller brandt dan gewoon papier en met droogijs van -79 graden Celsius en douchen zonder water, kan dat wel? Leuk voor de hele familie. De show is gratis, je hoeft alleen toegang tot het museum te betalen.

Living History

Elke zondag om 13.00 en 14.30 uur in het Cruquius Museum is er een Living History show.
Living History voorstellingen in het Cruquius Museum zijn ‘theatrale rondleidingen’ door het museum. Tijdens de voorstelling maak je kennis met Nicolaus Cruquius (1678-1754), landmeter en waterbouwkundig plannenmaker, zijn assistente, stoker en koffie-lezende dame. Zij nemen het publiek via het verhaal mee door het museum. Elke voorstelling start bij de entree van het museum en eindigt met een demonstratie van de grote machine. Leuk voor de hele familie. De voorstelling duurt zo’n 45 minuten.

Oudhollandse spelletjes kun je gezellig gaan doen op 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december in het Historisch Museum.

Even genoeg van al het nieuwe speelgoed dat je gekregen hebt van de Sint of met kerst? Kom dan in de kerstvakantie langs en doe mee met de oudhollandse spelletjes. De enige spelletjes die je opa en oma meteen zullen begrijpen. Gegarandeerd zonder knopjes en schermen! Hoepelen, steltlopen, knikkeren, tollen, kegelen, springtouw, diabolo en sjoelen er is van alles te doen.

Deelname is gratis, je betaalt enkel entree tot het museum.

Haarlemmermeermuseum de Cruquius bestaat uit Historisch Museum, het Cruquius Museum en Meer-Historie. De musea zijn gesloten op 24, 25, 26 en 31 december en 1 januari.

Historisch Museum ligt aan de Bosweg 17 in Hoofddorp. Het Cruquius Museum vindt u aan de Cruquiusdijk 27 in Cruquius. Meer informatie over activiteiten en tentoonstellingen: www.haarlemmermeermuseum.nl.