9_2018_nieuwe bavo_workshop_kijkschrijven

‘Kijkschrijven’ in de Bavobasiliek

Op dinsdag 18 september is er in de Nieuwe Bavo basiliek aan de Leidsevaart Haarlem een workshop ‘kijkschrijven’ onder leiding van de Haarlemse Stadsdichter Willemien Spook.

In deze workshop, die een mix is van kijken en schrijven, bezien de cursisten het Bavo-interieur op een heel andere manier dan gewoonlijk. De schrijf- en kijkopdrachten zetten aan tot verdieping, inleving en verbeelding en spreken de creativiteit op diverse manieren aan.

Na kennismaking, instructie en een kop koffie/thee gaat u individueel met een aantal opdrachten op pad. Resultaat is een afgeronde tekst over ‘iets’ in de kerk. Dat ‘iets’ kan een detail zijn of een groot object, maar dat het is hoogstwaarschijnlijk niet eerder zo intens bekeken als tijdens deze workshop. Na afloop komen de cursisten weer bij elkaar om de teksten te bespreken.

De workshop is van 10.00 tot 12.30 uur en vindt plaats in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo, Leidsevaart 146, Haarlem. Kosten zijn €16. Entree is niet inbegrepen, koffie en thee wel.
Aanmelden via willemienspook@gmail.com

Meer informatie over Willemien Spook, stadsdichter, schrijfdocent en beeldend kunstenaar
vindt u op www.willemienspook.nl