Kijkje nemen in inloophuis tijdens Wereldkankerdag

Op zaterdag 4 februari opent het Adamas Inloophuis Nieuw-Vennep haar deuren voor iedereen die graag een keertje ongedwongen binnen wil kijken en de sfeer wil proeven. De open dag is tijdens Wereldkankerdag, die jaarlijks op 4 februari is.

Wereldkankerdag – “De naasten van mensen met kanker verdienen aandacht”.
Op 4 februari 2017 is het Wereldkankerdag. Overal ter wereld wordt dan aandacht besteed aan de ziekte waar een op de drie Nederlanders gedurende het leven mee te maken krijgt: kanker. Een ziekte die heel ingrijpend is voor de persoon die kanker heeft maar ook voor zijn of haar omgeving waaronder partners, kinderen, familieleden, goede vrienden en collega’s. Zij zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld maar hebben ook te maken met verdriet en onzekerheid.
Dit jaar staan op Wereldkankerdag de naasten centraal: partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker. Ook op hún leven heeft de ziekte een enorme impact.

“27% van onze gasten bij Adamas is naaste. Bij Adamas vinden zij weer hun veerkracht om door kanker bewust te leven. Zij kunnen terecht voor een ontspannende massage, creatief schrijven, een heerlijke wandeling door de duinen of lotgenotengroep voor naasten” aldus Annelies Osinga – coördinator Adamas Inloophuis.

Voor veel mensen is het lastig om een eerste keer over de drempel van het inloophuis te komen. Dat begrijpen we. Daarom staan de deuren van het Adamas Inloophuis op zaterdag 4 februari open voor iedereen die graag wil weten wat zich achter die deuren allemaal afspeelt. Van 13.00 – 16.00 uur is iedereen welkom voor een rondleiding, een kopje koffie of thee en een lekker hapje. Tijdens de rondleiding kom je o.a. in de yogastudio, het open atelier waar geschilderd wordt, één van de massagekamers waar een masseur kleine handmassages geeft en de kidsroom waar kinderen knutselen. Onze gastvrouwen staan je graag te woord voor vragen over onze activiteiten en wat we voor u of iemand anders zouden kunnen betekenen. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om, als je het inloophuis al kent, aan mensen in je eigen omgeving te laten zien wat er allemaal gebeurt.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 8.000 bezoeken begeleiden. U vindt het aan de Eugenie Previnaireweg 61 in Nieuw-Vennep. Info: 0252-680233.