Kerstwerkdag in het Bennebroekbos


Heemstede –  Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 21 december een bijzondere kerstwerkdag in het Bennebroekbos, gelegen op de grens van Heemstede en Bennebroek. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de natuur een handje te helpen zijn van harte welkom. Het Bennebroekbos is een prachtig oud bos met mooie oude bomen en befaamd om zijn stinsenplanten in het voorjaar. Maar ook een landgoed met rododendrons met pollenbamboe, waterpartijen en mooie doorkijkjes. Deelnemers die komen helpen worden getrakteerd op warme chocolademelk.

De deelnemers gaan aan de slag in het hakhoutbos. Hier in het Bennebroekbos wordt weer een deel van het oude hakhoutbos afgezaagd en worden er takkenrillen gemaakt. Broedvogels, paddenstoelen, mossen en de stinsepnlanten hebben daar baat bij. Dit afzagen van voornamelijk esdoorn is nodig om de natuurwaarde te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven.

Ervaring is niet vereist. Leeftijd maakt ook niet uit; oudere kinderen graag met ouders. De werkdag duurt van 9.30 tot 15.00 uur. Verzamelen om 9.30 uur bij de ingang van het Bennebroekbos naast de parkeerplaats van de Linnaeushof aan de Glipperdreef. Gaarne de auto parkeren op de parkeerplaats van de tennisclub t/o het Bennebroek bos. Zorg zelf voor werkkleding, lunch,  laarzen en neem je eigen koffie/thee en lunch mee. Voor gereedschap, handschoenen en begeleiding wordt gezorgd en voor een lekkere vlaai bij de koffie. Informatie en aanmelden bij Marc van Schie 06-22575748 of kijk op http://www.ivn.nl/zk.

Foto aangeleverd door IVN Zuid-Kennemerland.