Kerstconcert met Clare College Choir uit Cambridge

Haarlem – Op donderdag 19 december vindt in de Kathedraal St. Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem (ingang onder de torens).  Een kerstconcertplaats met het Clare College Choir uit Cambridge, m.m.v. de Bavo Cantorij o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen en op het orgel: Ton van Eck. Aanvang: 20 uur.

Deze kerstperiode is het wereldberoemde Clare College Choir uit Cambridge, ook één van Engelands meest vermaarde koren, in Nederland voor een tournee. Dit koor maakt zijn debuut in de Kathedraal St. Bavo te Haarlem met “A Clare Christmas”.

Er worden feestelijke oude en nieuwe meesterwerken gezongen.

Onder andere het Kerst Magnificat van Hieronymus Praetorius staat naast het spookachtige O Adonai van Roderick Williams. En met Es ist ein Ros entsprungen van Jan Sandström en een selectie van prachtige arrangementen komt u gegarandeerd in Kerstsfeer.

Het koor van Clare College, Cambridge, is een gemengd koor met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College, Cambridge. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

De Bavo Cantorij van de koren van het Muziekinstituut verleent op verzoek van de dirigent van het Clare College Choir zijn medewerking aan dit concert.

Kaartverkoop: http://www.bavoconcert.nl en VVV Grote Markt Haarlem (onder het stadhuis) Dit concert wordt georganiseerd door Koorschool St. Bavo Muziekinstituut te Haarlem.

Foto aangeleverd.