Kerstavond onder de sterrenhemel van Bloemendaal

Bloemendaal – Op kerstavond, 24 december, is er in en rondom de Dorpskerk van Bloemendaal op het Kerkplein heel veel kerst, mooie kerstdiensten, lichtjesoptocht, samen vieren en gezelligheid voor jong en oud te vinden.

Om 19.00 en 19.30 uur is er een lichtjesoptocht voor kinderen. Vanaf Fleurie gaan de kinderen op weg naar de kerk waar cabaretier Remco Veldhuis het kerstverhaal leest. De kerktuin is omgetoverd tot één groot Bethlehem met een levende kerststal met schapen, herders, Jozef en Maria. En er is natuurlijk chocolademelk.

Om 20.00 is er een kerstsamenzang van bekende kerstliedjes en carols in de kerktuin onder leiding van het groot gemeentekoor. Samen worden er bekende kerstliederen gezongen en glühwein gedronken. Burgemeester van Bloemendaal Elbert Roest leest het kerstverhaal uit het Lucas evangelie over de geboorte van Jezus.

Er zijn twee kerstnacht diensten op 24 december: de eerste kerkdienst start om 21.00 uur en de tweede om 22.30 uur. Predikant is Ad van Nieuwpoort. Zanger en theaterproducent Bastiaan Ragas zingt een speciaal geschreven en gecomponeerd lied tijdens deze twee kerstnachtdiensten. Verder is het Kerstkoor onder leiding van Philien Schouten, speelt Agnes van Bekkum op het orgel en Merel Naomi Brouwer op Harp.

Op 25 december, eerste kerstdag, zijn er twee kerkdiensten in de Dorpskerk van Bloemendaal. Om 9.30 uur met voorganger Juup van Werkhoven en om 11.00 uur met Ad van Nieuwpoort.

Voor meer informatie zie http://www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Afbeelding aangeleverd.