Kennemerhart tekent huurovereenkomst nieuwbouw Huis in de Duinen

De ondertekening van de huurovereenkomst voor het nieuwe Huis in de Duinen maakt de weg vrij naar een nieuw ‘thuis’ voor ouderen in Zandvoort en omgeving en is het gevolg van een mooie en intensieve samenwerking tussen eigenaar van het nieuwe gebouw Woonzorg Nederland, gespecialiseerd in seniorenhuisvesting en ouderenzorgorganisatie Kennemerhart.

In april zijn de 56 bewoners van het ‘oude’ Huis in de Duinen, dat dateert uit 1954, naar de tijdelijke huisvesting verhuisd op terrein van Huis in de Duinen. Na de zomer volgen de grote sloopwerkzaamheden die naar verwachting tot eind van het jaar in beslag nemen.

De planning van Woonzorg Nederland is om in het eerste kwartaal 2020 te starten met de bouw. Het nieuwe Huis in de Duinen zal bestaan uit vier woonlagen met 47 studio’s, voorzien van eigen sanitair en een pantry, plus 52 tweekamerappartementen. De meeste studio’s zijn bestemd voor kleinschalig groepswonen met een gezamenlijke huiskamer voor ongeveer acht bewoners. Een aantal studio’s is beschikbaar voor verschillende vormen van tijdelijk verblijf. De tweekamerappartementen worden straks op indicatie bewoond. Deze bewoners kunnen gebruikmaken van verschillende ontmoetingsruimtes en een mooie tuin. De drie aanleunflats, met zo’n 100 bewoners, blijven zoals deze nu zijn.

Ter ere van het oude Huis in de Duinen is het boek ‘Huis in Duinen. Thuis in Zandvoort’ geschreven. In het boek staan 44 portretfoto’s van bewoners en interviews centraal. Het boek wordt verkocht via de lokale boekhandel in Zandvoort.

Beeld: AGNOVA architecten.