Keer diabetes II om!

Haarlem  Voor het tweede jaar heeft een grote groep van 45 Haarlemmers meegedaan aan de Nationale Diabetes Challenge. Deelnemers gaan 20 weken wekelijks wandelen. In kleine stappen trainen ze voor de Nationale Diabetes Challenge Week met als doel om die week 4 dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de eigen omgeving en de laatste dag op het NDC-festival ergens in het land.

Iedereen kan meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge, het verbetert de kwaliteit van leven voor mensen met en zonder diabetes. Door middel van wekelijks wandelen, samen met een professionele wandelcoach en diëtist, wordt er gewerkt aan een gezonde leefstijl.

Voor Ab van de Duijn was dit een eerste stap om zijn diabetes 2 te overwinnen. Twee jaar geleden was Ab nog te zwaar, slikte per dag 5 pillen, spoot insuline en voelde zich moe en uitgeput. Het wandelen hield hem op de been maar er was nog iets extra’s nodig.

Ab van de Duijn: “In beweging blijven, dat is het allerbelangrijkste. Wandelen is een laagdrempelige vorm van bewegen. Iedereen kan het. Naast het bewegen is het ook nog eens heel gezellig omdat er samen met een groep gelopen wordt. Dat motiveert om wekelijks te gaan. Eigenlijk moet je het gewoon doen. Je hoeft je nergens voor te schamen. Het is prettig om je (diabetes) verhaal met lotgenoten te kunnen delen. Er worden vaak tips en voedingsadviezen gedeeld. Daarnaast vind ik fietsen heerlijk om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van de natuur.”


Elk jaar organiseert SportSupport in samenwerking met 1e lijn zorgprofessionals het wandelevenement van de Nationale Diabetes Challenge. Volgend jaar starten de wandelingen weer in mei 2020. Meer informatie en voorinschrijven kan bij Lucia Grooff mailto:Lgrooff@sportsupport.nl of via 023 303 72 38. 

Foto aangeleverd door SportSupport.