Kampvuurtheater: de bosgeest is weer tot rust gekomen

Ruim 150 mensen zijn gekomen op de toch nog prachtige zaterdagavond in de herfstvakantie, 21 oktober. Veel mensen kwamen met paraplu en regenkleding maar gelukkig bleef het droog en ook  windkracht 7 is uitgebleven. De kampvuurkuil was al snel gevuld. Het was lekker warm bij het vuur en een sfeervol muziekje bracht de stemming er al snel in.

Om exact 19.37 uur start het theater. “De groep bestaat dit jaar 80 jaar en is opgericht in 1937 vandaar de starttijd 19.37 uur”, opent voorzitter Michiel Kraakman het kampvuurtheater. Al snel keken we naar een scene waar Josje en Julia – redacteurs van het Bloemendaals nieuwsblad – op kantoor zitten. Ze zijn op zoek naar nieuws en dan het liefst echt nieuws. Al snel blijkt er door scouts Tessa en Dagmar een kist gevonden te worden in Caprera. Helaas gaat de kist niet open en er gebeuren nog meer rare dingen: oude opa’s en oma’s die in eens weer kunnen lopen, een joggende mevrouw waarvan haar kleren opeens verkeerd aan zitten. Het blijkt door de geest van Caprera te komen ze geeft drie opdrachten om uit te voeren.

Het publiek moest ook hard meedenken en meewerken. Als de opdrachten goed uitgevoerd worden krijgen ze de kist ineens wel open. Na het zingen van een lied kwam de bosgeest dan eindelijk tot rust. Eind goed al goed.

“Wat een geweldig theater hebben jullie ervan gemaakt, en wat is het hier toch mooi, zo naast Caprera”, aldus een van de ouders. “Ik vond het heel leuk maar ook wel spannend”, aldus de 5- jarige Emma. Scouting Bos en Duin kijkt met z’n allen terug op een zeer geslaagde avond met een mooie opbrengst voor Stichting Kika.