Justdiggit-schepje Desmond Tutu op Landgoed Groenendaal

De samenwerking tussen Landgoed Groenendaal en Justdiggit heeft zijn vruchten afgeworpen. Op 20 september overhandigde Hein Uitendaal, de eigenaar van Landgoed Groenendaal een cheque aan de ambassadrice van Justdiggit, Amara Onwuka (bekend van het RTL Weer). De opgehaalde waarde (€3.000) gaat naar projecten van Justdiggit, waarmee zij het ecosysteem trachten te herstellen en de aarde willen verkoelen. Door te kiezen voor kraanwater bij Landgoed Groenendaal steunt men de projecten van Justdiggit. De gasten betalen €1 voor onbeperkt kraanwater en dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan Justdiggit.

De initiatiefnemer achter dit idee is Hein Uitendaal (links op de foto). Meewerken aan projecten en een steentje bij kunnen dragen voor een beter klimaat staan bij Restaurant Landgoed Groenendaal hoog in het vaandel.

In de centrale hal van Landgoed Groenendaal zijn drie scheppen tentoongesteld, waarvan een gebruikt is door Desmond Tutu in één van de campagnes van Justdiggit. Schep 1 is ontworpen door Roos van der Meijden, een hedendaags realistische schilder. Schep 2 is ontworpen door de kunstenaar Clemens Zalm voor het eARTh project van Justdiggit en schep 3 is gebruikt in een Justdiggit campagne met de ambassadeurs Floortje Dessing, André Kuipers en beschermheer Desmond Tutu.