Jumbo Hockey: de unieke en professionele hockeyspecialist voor alle hockeyers

Door Bart Jonker

Heemstede – Hockey is een ontzettend mooie teamsport, die graag en op het hoogste niveau in onze contreien wordt gespeeld, zoals in Bloemendaal, Bennebroek en Heemstede. Het is een sociale en respectvolle teamsport, voor iedereen. Ook de sfeer bij de tweedaagse hockeytoernooien zijn bekend met de beroemde the’ dansant. Wie de hockeysport beoefent, kan voor een breed assortiment hockeyitems en een gedegen advies terecht bij Jumbo Hockey aan de Raadhuisstraat 26 in Heemstede. Niet zomaar een winkel, maar een op-en-top hockeyspecialist. Met de slogan ‘Altijd het beste voor jou’ is Jumbo Hockey het uitgelezen adres voor alles wat de beginnende tot de professionele hockeyer nodig heeft.

Eigen oefenveldje in de winkel
Jumbo Hockey behoort tot de Jumbo Food Groep, bekend van onder meer de Jumbo Supermarkten en La Place. Jumo Hockey heeft nu zeven winkels in Nederland. Naast deze Jumbo Hockeywinkels bestaan er nog de winkels van Jumbo Golf: speciaalzaken gericht op de golfsport. In Brabant zijn er echter drie combishops van Jumbo Hockey- en Golf. Ook Amsterdam heeft een golfstore waar nu een hockeywinkel inzit. In Heemstede is het filiaal  louter gericht op hockeyitems, omdat hiervoor veel ruimte benodigd is. Deze zaak is in 2019 opgestart, net voor de coronaperiode. Uniek is het oefenveldje in de winkel, waar je je hockeystick op kunt proberen, met verschillende sla-om-parcours. Je kunt dus echt voelen hoe een stick voelt of slaat.

De unieke kracht en formule van Jumbo Hockey
De unieke kracht en succesformule van Jumbo Hockey komt op diverse manieren tot uiting met een uitgekiende strategie en visie. De succesformule van Jumbo Hockey behelst een 60-dagen tevredenheidsgarantie bij schoen- of stickfitting, gratis stickfitting, een Europese prijscheck op alle hockeysticks, een vakkundige reparatieservice en een niet goed, geld terug-garantie. De grootste kracht is echter dat het verkooppersoneel zelf hockeyspeler dient te zijn. Deze verkoopmedewerkers komen uit de verschillende clubs en topteams uit de omgeving, zoals A1, Heren 1 en Dames 1. Zo krijgen klanten altijd te maken met een ervaren iemand die over de juiste hockeyexpertise beschikt en weet waar die over praat. Een van de verkopers, Gijs ter Braak, speelt nu in het Heren 1-team van Bloemendaal. Ook is een van de verkopers keeper in het A1-team van Alliance. Op het moment van het interview waren verkoopmedewerkers Roos Beijers en Bas Houweling aanwezig, beiden fervente hockeyers op een hoog speelniveau. Roos speelt in het Dames 1 van Bennebroek en ze is ook trainster bij zowel Bennebroek als Alliance.

Grootste assortiment voor alle clubs
Lokaal gezien heeft Jumbo Hockey al hockeyspecialist het grootste assortiment met alle grote merken, zoals onder andere Grays, Osaka en Adidas. Is er iets niet leverbaar in de winkel, dan wordt het gewenste artikel besteld.  Jumbo Hockey is echt de unieke hockeyspecialist in de regio. Niet voor niets komen veel hockeyers van de clubs uit de omgeving juist hier heel graag  en regelmatig over de vloer, zoals Bennebroek, Bloemendaal, Rood-Wit en HBS. Jumbo Hockey heeft verschillende partnerships. Bijvoorbeeld met de Heemsteedse hockeyvereniging Alliance. Leden kunnen hier terecht voor het gehele clubtenue met logo. Daarnaast is Jumbo Hockey actief sponsor van hoofdklasser Bloemendaal.

Webshop
Naast de winkel, beschikt Jumbo Hockey eveneens over een uitgebreide webshop: http://www.jumbosports.com/hockey. Hierop kan online besteld worden en bestelde items kunnen eveneens in de winkel opgehaald worden. Op deze website is tevens meer informatie te vinden.

Foto boven: Bas Houweling en Roos Beijers op het oefenveldje in de winkel

 Fotograaf Bart Jonker.

Oefenveldje in winkel om sticks te proberen
Welkom bij Jumbo Hockey Heemstede.