Jonge Heemsteedse schermsters vallen in de prijzen

‘Holland Schermen’ is een schermvereniging met 2 locaties, hier in Heemstede en de hoofdlocatie in Alkmaar. Tijdens Pinksteren vond het NJK plaats en het was een groot sportief feest.

Twee dagen lang was de sporthal de Meent omgetoverd in een schermpaleis. Tijdens het Nederlandse Kampioenschap voor de jeugd van 9 tot 20 jaar kwamen ruim 340 sporters naar Alkmaar. Uit Heemstede deden drie kinderen mee. Lotte Dammroff, Ava Emanuelle en Hugo Willemse. Lotte Dammroff was goed op dreef en deed 2 dagen mee op 2 verschillende wapens, namelijk degen en floret. 

Op degen verloor ze de finale nipt met 9:10 en werd tweede. De volgende dag deed ze mee op floret en won de finale tegen een teamgenote uit Alkmaar met 10:5. 

Ava Emanuelle werd in haar eigen leeftijdscategorie derde maar deed de volgende dag ook nog in een hogere leeftijdscategorie mee. Ook daar kon ze haar kunnen onder bewijs stellen, en werd derde. Hugo Willemse werd in een sterk deelnemersveld 11de.  

Hoofdtrainer Siroos Feizaskari was trots op de prestaties van zijn 3 leerlingen. 

Afgelopen weekend was er het Randstad equipe-toernooi in Amsterdam. Hier streden de schermers in gemengde groepjes (jongens en meisjes) van 3 of 4 tegen elkaar. Max Waarmedam en Hugo Willemse vormden samen met een clubgenoot uit Alkmaar een team en ze werden derde. Lotte was in een team met twee Alkmaarse schermers en werd eerste. 

Meer informatie op: http:// www.hollandschermen.nl.