Jonge Hageveldleerling speelt sterren van de hemel

Max Valkenburcht treedt zaterdag 16 juni op in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Max heeft de jonge leeftijd van dertien en heeft nog maar vier jaar pianoles maar speelde de sterren van de hemel op het prestigieuze Prinses Christina Concours in januari van dit jaar.

Max zit in de tweede klas van het Atheneum College Hageveld in Heemstede.  Tijdens het Concours was niet alleen de vakjury onder de indruk van zijn pianospel. Een  jury bestaande uit eerdere prijswinnaars van dit concours kenden hem de zogenaamde ‘Lauratenprijs’ toe. Ook violiste Yente Lottman uit Amsterdam verzorgt deze zaterdag een optreden.

Zij werd samen met uitgenodigd een concert te verzorgen in de Nieuwe Kerk. Het concert begint daar om 15.30 uur, duurt een uur en is vrij toegankelijk. Na afloop is er wel een deurcollecte. De Nieuwe Kerk vind je aan het Nieuwekerksplein 32 te Haarlem.

Op het programma staan werken van Bach, Scarlatti, Beethoven, Tchaikovsky, Saint-Saëns, Ravel en Gershwin. DeNieuwe kerk,  Nieuwekerksplein 32, Haarlem

Op de foto Max Valkenburcht