Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem naar Heemstede

Op donderdag 24 januari wordt oud-politicus Jeroen Dijsselbloem geïnterviewd door journalist Roel Janssen over zijn recent verschenen boek ‘De Eurocrisis – het verhaal van binnenuit’.

De aanvang is 20.00 uur en vindt plaats in de Oude Kerk, Wilhelminaplein in Heemstede. De avond wordt georganiseerd door Protestantse Gemeente Heemstede en Boekhandel Blokker.

Er is al veel gezegd en geschreven over de eurocrisis: over de oorzaken en het gevolg van de ineenstortende economie, de peperdure redding van banken, de oplopende schulden, het voorspelde einde van de euro, de dreigende exit van Griekenland, de voortdurende zoektocht naar de schuldigen, de onenigheid over oplossingen, en de grote gevolgen voor mensen in de hele eurozone. De Eurocrisis is het hoogstpersoonlijke boek van oud-Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem, waarin hij van binnenuit beschrijft hoe een continent jarenlang op de rand van de afgrond balanceerde, en hoe het uiteindelijk gered werd.

Politicus Jeroen Dijsselbloem (1966) was van 2012 tot 2017 minister van Financiën. Van 2013 tot januari 2018 was hij tevens voorzitter van de Eurogroep.

Roel Janssen is financieel-economisch journalist en auteur van non-fictie en spannende boeken. Ruim dertig jaar heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt als redacteur van NRC Handelsblad. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op het schrijven van boeken, zowel fictie als non-fictie. Hij werkte mee als scenarist aan de politieke dramaserie van de VPRO, De Fractie. Deze tv-serie werd in in 2015 en 2016 uitgezonden. Verder publiceerde hij in 2018 een spannend boek over het vluchtelingendrama en de populistische dreiging in Europa Alles Verloren. In 2018 verscheen 1968 – You Say You Want a Revolution.

De avond duurt tot 22.00 uur. Toegang bedraagt €7,50 en kaarten zijn te koop bij Boekhandel Blokker. Reserveren kan via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472. (Voor studenten en scholieren is de toegang gratis).