Je leert van alles in het kidsproof Pieter Vermeulen Museum

Tijdens de herfstvakantie is het Museumkidsweek met allerlei activiteiten in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Je kunt er allemaal leuke dingen verwachten in de periode van 21 t/m 28 oktober.

Tijdens de herfstvakantie is het Museum-Kids-Week is de expositie ‘De Afval-Experience’ te zien voor kinderen vanaf 4 jaar. In het museum begint voor de bezoekers de Zwerfafval-Experience: in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen leren ze van alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer! En verder zijn er allerlei leuke activiteiten.

Poppenkast!

Zondag 21 oktober, woensdag 24 oktober en zondag 28 oktober is er voor de kleintjes om 13.30 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling ‘Rommel in het bos’ (vanaf 3 jaar).

Op dinsdag 23 oktober, woensdag 24 oktober en vrijdag 26 oktober kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan deknutsel-workshops: maak van blik een robot of een pennenbakje. Kosten €1,50 en de entreeprijs voor het museum.

Winactie tijdens de Museumkidsweek van 13 t/m 28 oktober: doe mee  en maak kans op je eigen vriendenfeest! Herfstvakantie = Museumkidsweek met weer een leuke winactie: hoe doe je mee? Ga in het museum op zoek naar Tikkit. Heb je m gevonden: maak dan samen een foto – upload je foto op de website van museumkids.nl  en maak kans op je eigen vriendenfeest! Lees de spelregels op https://www.museumkidsweek.nl/spelregels/.

Word ook museuminspecteur!

Als je alles in het museum hebt bekeken en de afval-experience hebt meegedaan aan alle activiteiten geef dan je persoonlijke mening en beoordeling over het museum en de tentoonstelling. Dan wordt het Pieter Vermeulen Museum misschien wel weer het leukste ‘kidsproof’ museum van Nederland!

Pieter Vermeulen Museum vind je aan de Driehuizerkerkweg 34 d in Driehuis.