Janskerk Haarlem wordt verbouwd

Het Noord-Hollands Archief gaat van 6 mei tot 14 oktober de publiekslocatie Janskerk op de Jansstraat verbouwen. Daarom is de Janskerk in die periode voor publiek gesloten. Bezoekers voor de studiezaal kunnen in de aankomende maanden terecht op de locatie aan de Kleine Houtweg 18 in Haarlem.

De studiezaal, de Commandeurszaal en het Archiefcafé in de Janskerk zijn toe aan vernieuwing. Het Archiefcafé wordt groter en wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor bezoekers, onderwijsgroepen en voor diverse andere doelgroepen. De historische toegang naar de Janskerk wordt van glazen deuren voorzien zodat de zichtbaarheid van het interieur van de kerk voor het langslopende publiek en de omwonenden wordt vergroot.
In de verbouwingsperiode wordt tevens de vaste tentoonstelling over de collectie Koninklijke Joh. Enschedé ingericht. Deze zal naar verwachting medio oktober openen. De verbouwingen in de Janskerk zijn september/oktober afgerond. De jaarlijkse zomertentoonstelling van het Noord-Hollands Archief verhuist dit jaar naar de wintermaanden. Met de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019 wordt uiteraard rekening gehouden en het Noord-Hollands Archief is ook een van de locaties van de jubileumeditie van het Geschiedenisfestival op 5 oktober 2019, dat dit jaar voor de vijfde keer in Haarlem gaat plaats vinden. Meer informatie op: https://noord-hollandsarchief.nl.