Italiaanse musici in ‘Jansstraat33’

Haarlem – Leden van het New Phoenix Ensemble, te weten Letizia Maula (klarinet) en Silvia Cempini (cello), spelen werken van Mozart, Beethoven, Poulenc en Connesson. Dit doen zij op zaterdag 2 oktober om 20.00 uur op locatie ‘Jansstraat33’ in Haarlem.

Het New Phoenix Ensemble is opgericht door musici uit Rotterdam. De musici (meest buitenlands) ontmoetten elkaar tijdens hun master-studie en richtten een ensemble op, dat in verschillende bezettingen kan optreden en spelen. Zowel Letizia als Silvia zijn mede-oprichters van het Ensemble. Beide dames komen uit Italië uit zeer muzikale families.

Vorige week zaterdag was het New Phoenix Ensemble te beluisteren op radio 4, eerder waren zij al te gast bij Podium Witteman.

De naam Phoenix verwijst naar de stad Rotterdam, die na WO II als een Phoenix uit de as verrees.

Jansstraat 33 programmeert met name concerten met jonge, talentvolle musici die net hun masterstudie achter de rug hebben en de podia gaan veroveren. Rondom de concerten wordt het programma toegelicht. Voor alle optredens zie: www.jansstraat33.nl

De kaartjes kosten € 15,- per stuk. Opgeven is verplicht via info@jansstraat33.nl. De deur gaat open om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert is er gratis koffie, thee en taart, na afloop een drankje en gelegenheid tot uitwisselen met de musici en met elkaar.

Foto aangeleverd.