Inschrijving start voor Grootste Band van Nederland

Haarlem – Vandaag, op 1 augustus, gaan vanaf 19 uur de inschrijvingen voor deelname aan de Grootste Band van Nederland van start. Op de vernieuwde website van dgbvn, kunnen maximaal 500 muzikanten aangeven met welk instrument ze mee willen doen. Het spektakel vindt volgend jaar 7 juni plaats op de Botermarkt in Haarlem.

Op zondag 7 juni 2020 spelen 500 muzikanten op de Haarlemse Botermarkt een miniconcert dat deze keer in het teken staat van vrijheid en vrede. In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, maar ook wordt er aandacht aan de 775-jarige verjaardag van Haarlem besteed.

De nieuwe editie in 2020 belooft meer te worden dan alleen een miniconcert. Initiatiefnemer Alain Timmers legt uit: “Het concert zal bestaan uit een aantal bekende popsongs en natuurlijk het lijflied van DGBVN ‘Rockin In A Free World’ van Neil Young. Het optreden wordt afgesloten met een nieuw nummer over Haarlem. Dat is dan ons cadeautje aan de stad vanwege het 775-jarige bestaan. We dagen dan ook singer-songwriters uit om een pop- of rocknummer te schrijven over Haarlem. Voertaal moet zijn Engels of Nederlands. Een deskundige jury zal, tijdens een feestelijke gelegenheid, de winnaar bekend maken. En dat nummer gaat gespeeld worden door 500 muzikanten.”

De website waar meer informatie te vinden is en waar je je kunt aanmelden is: http://www.dgbvn.com.

Foto: Franklin van der Erf.