Inschrijving ondernemerswedstrijd Pitch & Grow geopend

Ondernemers uit Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort die met hun bedrijf (door) willen groeien kunnen meedoen aan de pitchwedstrijd Pitch & Grow. Tijdens de in oktober te houden voorrondes wordt bepaald wie door gaan naar de finale op 2 november in Sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg in Haarlem. Dan kiest een vakjury de beste groeipitcher. Deze krijgt een pakket aan zakelijke dienstverlening ter waarde van 10.000 euro. De inschrijving voor Pitch & Grow is geopend.

Pitch & Grow is bedacht door de Haarlemse ondernemers Harald Westerman (directeur/eigenaar Proyect inrichting & meer) en Constant Lamp (communicatietrainer- en coach). Zij lanceerden de pitchprijs in 2016 en richtten zich toen alleen op starters. Hun initiatief was meteen succesvol en wordt nu met steun van de partners Rabobank Haarlem en omstreken, Tanger Advocaten en Spaarne Accountants & Belastingadviseurs inhoudelijk verbreed. Vanuit het regionale bedrijfsleven ondersteunen ook communicatieadviesbureau De Coalitie, Triple A Visualz en DM Communicatie het initiatief.

“Pitch & Grow is bedoeld voor gevestigde ondernemers die de potentie van hun bedrijf verder willen benutten en inzetten op groei. Juist dóórgroeiers zijn voor de regionale economie van groot belang en zorgen – als ze er in slagen hun plannen waar te maken – voor een essentiële impuls”, zegt Michael van Baekel van de Rabobank Haarlem en Omstreken.

Inschrijven voor de pitchwedstrijd kan via www.sopitch.nl. Deelnemers krijgen de kans om in oktober een proeve van bekwaamheid af te leggen en goed beslagen ten ijs te komen. Dat gebeurt tijdens gratis masterclasses, geleid door Constant Lamp: “Ik vertel ondernemers waar het in een goede pitch om draait. Alle deelnemers aan Pitch & Grow weten straks – ongeacht het resultaat van de wedstrijd – hoe ze essentiële zaken als overtuiging, verdienmodel, productinformatie, lichaamstaal, lef, stemgebruik, ambities of persoonlijke visie zo goed mogelijk kunnen belichten.” Constant Lamp is een erkend deskundige op het gebied van dergelijke trainingen.

Sociëteit Vereeniging heeft veel ondernemers als lid en biedt graag onderdak aan Pitch & Grow. Voorafgaand aan de grote finale-avond op 2 november vinden de voorrondes plaats. Kandidaten uit Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort kunnen zich tot 15 september voor Pitch & Grow aanmelden op www.sopitch.nl. Daar kunnen ook belangstellenden die de finale bij willen wonen alvast terecht voor hun aanmelding.