Hoe symmetrisch is de mens nu echt?

De bekendste tekening die Leonardo da Vinci maakte was de ‘Vitruviusman’. Hij maakte de tekening rond 1490: een studie van het menselijk lichaam. De verhoudingen van Leonardo da Vinci’s Vitruviusman worden nog steeds toegepast. De cirkel en het vierkant zijn referenties voor het meten van het menselijk lichaam. De perfecte mens heeft een verhouding waarbij de hoogte gelijk is aan de breedte met uitgestrekte armen.

Nieuwe vorm van waarheid: data

Inmiddels raken we gewend aan de nieuwe vorm van waarheid waarbij we informatie destilleren uit enorme hoeveelheden data. Data Science, Big Data en algoritmes zijn belangrijke termen uit deze tijd. Wat doen we er mee? Hoe gaan we er mee om? Hoe verhouden wij ons als mens tot data? En heeft de Vitruviusman het anno 2018 nog bij het (symmetrische) rechte eind?

Donderdag 29 november om 8.00 uur ben je welkom bij de Open Ochtend in de Bibliotheek op het station (middenperron, spoor 3/6). De Amsterdamse kunstenaars Machteld Aardse en Lyske Gais komen vertellen over hun duotentoonstelling in het gastatelier van 37pk. Hierin richten zij zich op een gezamenlijk onderwerp: de verhouding tussen data en de mens. De toegang is gratis, maar reserveer in verband met het ontbijt een kaartje online via de www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Outer Space

Tijdens het Leonardo da Vinci Cultuurjaar zijn Lyske Gais en Machteld Aardse uitgenodigd in het gastatelier van 37PK. Onder begeleiding van kunstenaar/curator Martijn Lucas Smit werkten ze toe naar een duo-tentoonstelling in 37PK die sinds 18 november is geopend.

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’. Inspiratiesessies waarbij je meer inzicht krijgt in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en ondernemerschap.