Historisch Museum zoekt trouwjurken en pakken uit periode 1850-1920

Hangt uw trouwjurk of trouwpak in de kast te verstoffen? De tentoonstelling ‘Huwelijksgeluk’ die in oktober dit jaar opent in Historisch Museum in Hoofddorp toont verloving en trouwen in de polder tussen 1850 en nu. Van trouwen in de pionierstijd, via de trouwtrend in 1920 en een trouwstoet per paard en wagen tot een hedendaagse trouwerij in Cruquius Museum. Historisch Museum haakt met deze tentoonstelling aan bij het thema ‘Geluk’, van de nationale Maand van de Geschiedenis. Laat oude tijden herleven door uw eigen huwelijksgeluk in de tentoonstelling te presenteren.

Het beeldarchief van Haarlemmermeermuseum De Cruquius, waar Historisch Museum een onderdeel van is, bevat veel historische trouwfoto’s. Dit vormt een prachtige basis voor een tentoonstelling over huwelijksgeluk in de polder. Als aanvulling is Historisch Museum op zoek objecten die het thema tot leven brengen zoals trouwjurken en trouwpakken, handtasjes, hoeden, schoenen, kleding van bruidskinderen, een doopskleed gemaakt uit een trouwjurk, paspoppen, linten van bruidsboeketten, bloemenmandjes, ringenkussentjes, gelukstelegrammen, trouwboekjes, toespraken en gedichten en huwelijksportretten en gouden bruiloft portretten. Historisch Museum is vooral op zoek naar een trouwjurk en -pak en toebehoren uit de periode 1850 tot 1920.

Heeft u een of meer van bovenstaande huwelijksobjecten en wilt u deze in bruikleen geven? Stuur dan voor 23 augustus een beschrijving, foto’s en contactgegevens naar aanmelden@shmdc.nl. De objecten zullen tussen 1 oktober 2017 en 9 januari 2018 te zien zijn in Historisch Museum.