Heemsteedse Reddingsbrigade jubileumjaar

‘Het bleek een dolfijn te zijn, die het jubileumjaar kwam openen’

Op spectaculaire wijze opende de Heemsteedse Reddingsbrigade op 2 januari haar jubileumjaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie doemde vanaf de Ringvaart een bijzondere gedaante op. Het bleek een dolfijn te zijn, die, gewapend met reddingsboeien en een fakkel het 100-jarig jubileumjaar officieel kwam openen. De mascotte, spontaan gedoopt tot Herbie (een verwijzing naar de letters HRB), vouwde met veel gevoel voor drama een spandoek open, waar het logo van de 100-jarige vereniging op te zien was.

Na die officiële start wilde iedereen, met name alle jeugdige leden, met Herbie op de foto. Het hele jaar door zullen er activiteiten zijn voor de vereniging, met als hoogtepunt de dag waarop de vereniging exact 100 jaar bestaat: 4 september.

Op 4 september 1919 werd de vereniging opgericht met als doel zoveel mogelijk mensen van de verdrinkingsdood te redden. De eerste leden oefenden in de Van Merlenvaart. Sinds die tijd is er uiteraard veel veranderd. De vereniging is een moderne club geworden met een grote groep vrijwilligers. Naast het bewaken bij evenementen zoals de mudmasters en de intocht van Sinterklaas, legt de vereniging zich toe op het vergroten van de zwemvaardigheid bij jong en oud. Ook heeft het spectaculaire onderwaterhockey zich een vaste plek binnen de vereniging verworven. Meer weten? Kijk op www.heemsteedsereddingsbrigade.nl