Herkennen bomen en struiken bijzondere tak van sport

Zondag 4 maart organiseert IVN Zuid-Kennemerland een excursie over boomknoppen in de Haarlemmerhout. De Haarlemmerhout bestaat uit drie delen met ieder een eigen karakter variërend van park, bos tot reservaat. Vooral de Grote Hout is als stadsbos bijzonder vanwege de grote natuurwaarde en veel oude, monumentale bomen. Aan de knoppen is goed te zien dat de bomen op de drempel van de lente staan en zich voorbereiden op een nieuw seizoen, ze staan op springen.

Herkennen en benoemen van bomen en struiken zonder blad is een bijzondere tak van sport, die met een goed oog voor knoppen met succes kan worden bedreven. Is een knop het beginstadium van een bloem of blad en hoe overleeft hij winterse omstandigheden? Vragen die u kunt stellen aan de ervaren natuurgids. Verder is er veel aandacht voor de cultuurhistorie van het bos.

 

Aanvang van deze excursie is 14.00 uur op de parkeerplaats van restaurant La Place Dreefzicht, Fonteinlaan 1, Haarlem. Deelname is gratis. De excursie duurt 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Informatie bij Hans Kerkhoff 023-5288577 of kijk op www.ivn.nl/zk