Heemsteedse gitarist timmert aan de weg

Dinsdag 16 mei studeerde de Heemsteedse gitarist Bas Phaff af aan het conservatorium van Haarlem met een spectaculair concert in de grote zaal van het Patronaat, voor de ogen van meer dan 300 bezoekers.

Bas groeide in de omgeving van het Wilhelminaplein op waar hij op 14-jarige leeftijd de basgitaar ontdekte. Al snel leerde hij zichzelf spelen. Op zijn school, Atheneum College Hageveld, werd veel aan muziek gedaan en al snel werd hij de meest gevraagde gitarist om tijdens Glad Marmer – het 2-jaarlijkse muziekevent van deze school – andere leerlingen te begeleiden. Na de middelbare school deed Bas de korte opleiding bij de Rock Academie in Tilburg en daarna volgde de auditie voor het conservatorium in Haarlem. Hier werd de gitarist toegelaten.

Inmiddels is Bas geen onbekende meer in de Haarlemse muziekscene en ook in Heemstede treedt hij regelmatig op met zijn vriendin, zangeres Camilla Alfieri. Ondertussen zitten ze niet stil want behalve dat ze als gitaar/zang duo in het hele land optreden en ze net een theatertour van 5 maanden hebben afgesloten, spelen ze ook in hun eigen band Maeland en brachten ze vorig jaar hun eerste cd uit. Daarnaast geeft Bas gitaarles en werkt hij als studio-/sessiemuzikant. Als u Bas een keer in actie wilt zien; elke eerste zondag van de maand treedt hij met zijn band op in Café Stiels in Haarlem en elke vierde maandag van de maand leidt hij daar zijn eigen open sessieavond. Meer info via zijn Facebook en Instagram.

Foto: #mamaratzimusic