Een heel weekend klassieke muziek in Bloemendaal

Vorig jaar bestond Muzenforum 70 jaar en dat viert de organisatie dit jaar nog volop. Zo staat zaterdag 25 november helemaal in het teken van gratis concerten en zondag 26 november sluit een schitterend concert met Rosanne Philippens en Julien Quentin de feestelijkheden af.

Muzenforum bestaat 70 jaar, Muziekschool Bloemendaal 40 jaar en het Prinses Christina Concours 50 jaar. De jubilarissen slaan de handen ineen en houden open dag.

Op zaterdag 25 november geven leden van het Dudok-strijkkwartet masterclasses aan jonge deelnemers aan het Prinses Christina Concours en aan veelbelovende leerlingen van de Muziekschool. ‘s Avonds geven oud-winnaars van het Concours een concert in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Alles is vrij toegankelijk voor iedereen.

Op zondag 26 november spelen violiste Rosanne Philippens en pianist Julien Quentin werken van Bach en Stravinsky.

Beide musici hebben al een indrukwekkende carrière opgebouwd met solospel en kamermuziek. Op hetprogramma staan de eerste en derde sonate voor viool en piano van JS Bach, met elk een eigen klankkleur en een belangwekkende driestemmige opbouw. Van Igor Stravinsky volgen er originele bewerkingen voor viool en piano, eerst de historiserend-expressionistische Suite Italienne uit het ballet Pulcinella, gebaseerd op Commedia dell’arte-motieven, en daarna het Divertimento uit het ballet Le baiser de la fée, een verhaal afgeleid uit het sprookje De IJskoningin van Hans Andersen en gecomponeerd ter herinnering aan de vereerde Tschajkovsky.

 

Zaterdag zijn de begintijden als volgt: 13.00 en 19.30 uur en zondag om 11.00 uur. Zaal en kassa zijn open vanaf 10.30 uur. Locatie: Muziekschool Bloemendaal en gemeentehuis van Bloemendaal, Overveen. Zaterdag is de toegang gratis, zondag kosten losse kaarten €20,-; CJP en jeugd t/m 25 jaar betalen €10,- (inclusief koffie).

Meer informatie: www.muzenforum.nl