Hedy de Bats uit Bennebroek brengt kinderboek uit

‘Buiten slapen’ heet het nieuwe boek van Hedy De Bats uit Bennebroek. Op vrijdag 8 december is het verschenen. Dit prentenboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Het verhaal gaat over vijf kippen en een spin die op een boerderij wonen. Vlak voor zonsondergang gaan zij slapen in een kippenhok. De haan Harry heeft niet goed opgelet toen hij de deurtjes van het kippenhok op slot deed. Twee kippen en de spin zijn nog buiten. Omdat zij niet in het hok kunnen, zoeken zij buiten een veilig plekje tussen het hoge gras om daar te gaan slapen. De kippen en de spin worden wakker gemaakt door geluiden van nachtdieren. Zij zien ook iets aan de hemel.

Door de sprekende illustraties van Hedy De Bats krijgt elk dier vanzelf karakter. Door korte verhalende scenes per bladzijde ontstaat er een prachtig, vrolijk, praat-, aanwijs en zoekboek. Kijk naar de plaat, dan weet je waar het over gaat. De dieren nemen je mee en je sluit af met een droomwens. Welterusten, slaap lekker, droom fijn.

Over de auteur

Hedy De Bats (1959) heeft een groot deel van haar leven in Engeland, Groot-Brittannië gewoond. Zij woont momenteel in de Gemeente Bloemendaal. Hedy is grafisch vormgever en illustrator van beroep. Als kind was tekenen al een grote passie voor haar en ontwikkelde zij gedurende het leven haar creatieve talent. De sprekende illustraties van Hedy vertellen een verhaal op zich en vormen een mooie combinatie met haar geschreven verhalen. “Ik heb het verhaal van dit boek geschreven en tevens zelf geïllustreerd”, vertelt Hedy en voegt toe dat zij is bijgestaan door Anja Droog uit Velsen-Zuid om het waar nodig aan te passen voor kinderen van de leeftijd tot 6 jaar.

Anja is onder meer cursusleider technisch & begrijpend lezen, gerelateerd aan een
taalontwikkelingsstoornis.

De verkoopprijs van het boek is €15,50.

Op de foto Hedy (links) met Anja.