Haarlemse meesters in wording en Kinderkunstroute

In Museum Haarlem zijn in de expositie ‘Haarlemse meesters in wording’ de resultaten te bewonderen van een kunsteducatieproject dat de afgelopen maanden is uitgevoerd onder de artistieke leiding van zeven gevestigde kunstenaars.

Ook heeft het Museum Haarlem een primeur: het is het beginpunt van de KinderKunstroute die in het Kunstlijn-weekend van 3 en 4 november voor de allereerste keer wordt gehouden.

In speciale kunstlessen op Haarlemse basisscholen hebben zij hun kennis en inspiratie overgedragen aan de leerlingen. Net zoals in de Gouden Eeuw leerden leerlingen zelf kunst maken door goed naar hun leraar te kijken. Van 1 november tot 8 januari 2019 toont Museum Haarlem een selectie van het werk van de meesters en hun zeer getalenteerde gezellen.

Primeur: KinderKunstroute

Museum Haarlem is het beginpunt van de KinderKunstroute die in het Kunstlijn-weekend van 3 en 4 november voor de allereerste keer wordt gehouden. De KinderKunstroute is een inspirerende wandeling langs (kunst)instellingen die je samen met je (klein)kinderen kunt doen langs diverse Kunstlijn-locaties. Een fijne manier om ze op een speelse manier te laten genieten van kunst. Haal gratis de educatieve map met vragen plus mooie en spannende verhalen over de kunstwerken op in het museum!

Museum Haarlem

Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl