Missing image

Haarlemse Janskerk langer dicht

De Janskerk in Haarlem, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief, staat sinds begin juli aan de binnenkant en aan de buitenkant in de steigers. Reden hiervoor zijn werkzaamheden door de gemeente Haarlem aan de buitenkant van het monumentale pand en een verbouwing en aanpassingen aan het interieur door het Noord-Hollands Archief. De datum voor de opening van de vernieuwde studiezaal was voor 14 oktober gepland, maar verschuift nu naar 26 november 2019.

Na de voorbereidende werkzaamheden werd geconstateerd dat de stucwerkzaamheden, mede door de droogtijd van het materiaal, meer tijd nodig hebben. Dit heeft tot gevolg dat de studiezaal op de Jansstraat pas op dinsdag 26 november weer open is voor publiek. Tot die tijd kan onderzoek worden gedaan op de locatie op de Kleine Houtweg 18.

Tijdens de ingrijpende verbouwing en restauratie krijgt naast herstelwerkzaamheden en het stucwerk ook het Archiefcafé een nieuwe uitstraling en wordt een vaste presentatie over drukkerij Joh. Enschedé ingericht. De officiële opening van de Janskerk en de presentatie vinden plaats rond de verjaardag van Haarlem op 23 november 2019 met een feestweekend.

Foto aangeleverd door Noord-Hollands Archief.