Missing image

Haarlemse Ingrid van Lammeren debuteert met ‘De Reis’

De debuutroman ‘De Reis’ van de Haarlemse auteur Ingrid van Lammeren verschijnt op 13 februari.
“Mijn boek is niet autobiografisch; de personages bestaan niet en de gebeurtenissen hebben niet in werkelijkheid plaatsgevonden. Niet in deze hoedanigheid. Maar de prachtige landen die ik heb mogen bezoeken, de kennismaking met indrukwekkende culturen, en ook de dingen die ik tot nu toe heb meegemaakt en om mij heen heb gezien, hebben mij geïnspireerd tot het schrijven van dit boek.”

Ingrid van Lammeren is geboren, getogen en nog altijd woonachtig in Haarlem, waar het boek ook start. “Ooit ga ik een boek schrijven”, heeft ze altijd gezegd. “En dat ooit is werkelijkheid geworden, en daar ben ik stiekem best een beetje trots op”, aldus de Haarlemse.

In het boek ‘De Reis’ wordt de lezer mee op reis genomen en kruipt in de huid van de hoofdpersoon. Deze hoofdpersoon, Irma Bellinga, maakt niet alleen een prachtige reis door Afrikaanse landen en Indonesië, maar maakt daarnaast een persoonlijke reis in haar sociaal-emotionele ontwikkeling.
Irma krijgt de diagnose endometriose, een chronische ziekte die één op de tien vrouwen treft in hun vruchtbare fase, waarvan de impact op het leven van de patiënt nog altijd flink onderschat wordt.
De auteur beschrijft het leven van deze dertiger, die niet alleen met deze ziekte te maken krijgt, maar ook zoals zovele worstelt met de vraag ‘Wie ben ik? En wat wil ik nu écht met mijn leven?’
Een dertiger, die uit haar comfortzone en in de wereld stapt om op zoek te gaan naar het antwoord op deze vragen.

De psychologische roman ‘de Reis’ is een verhaal over liefde, vriendschap en de zoektocht naar jezelf en is verkrijgbaar via de boekhandel.