Haarlem Halloween Parade

Wie zaterdagavond 28 oktober de binnenstad van Haarlem bezoekt, loopt grote kans terecht te komen in een slenterende massa zombies, vampiers en uitgedoste griezels. Voor het eerst in de Haarlemse geschiedenis vindt de Haarlem Halloween Parade plaats, georganiseerd door de organisatie ‘Dagverblijf’, die onder dezelfde naam regelmatig feesten organiseert in De Lichtfabriek.

“Er zijn al eerder Halloween Feesten georganiseerd in Haarlem, maar wij willen Halloween met de parade en het aansluitende feest in De Lichtfabriek naar een hoger niveau tillen. Halloween is meer dan alleen verkleden en daarna dansen op een leuk feest.“ Aldus organisator Bob Wisman.

De parade zal worden aangevoerd door fakkeldragers en steltenlopers. Na het bekend maken van het evenement op Facebook stonden er binnen 3 dagen al meer dan 800 bezoekers op  aanwezig en geïnteresseerd, daarom hoopt de organisatie dat er op deze eerste editie minimaal 300 mensen meelopen.

De parade start vanaf de Grote Markt en zal langzaam richting De Lichtfabriek bewegen, waar het grote Haarlem Halloween-feest plaatsvindt. In drie zalen zullen er verschillende stijlen muziek gedraaid worden door meer dan 15 DJ’s en acts. Bij binnenkomst wordt de toon wordt direct gezet. Bezoekers krijgen de keuze direct de zaal in te lopen of via de zogeheten ‘Hallway of Hell’ het feest te betreden. Deze Hallway of Hell is een donkere gang waar acteurs de bezoekers de stuipen op het lijf jagen.

Deelname aan de parade is gratis, maar verkleden is verplicht. Kaarten voor Haarlem Halloween in De Lichtfabriek zijn verkrijgbaar via www.hetdagverblijf.nl

Foto: Pixabay