Grootheden in spe beluisteren tijdens concert Music Sessions

In augustus organiseert The International Holland Music Sessions op
woensdagavond weer een aantal concerten in de Lutherse Kerk van
Haarlem.
Een nieuwe reeks internationale zeer getalenteerde musici, die aan het begin van hun carrière staan, zal in Haarlem optreden in het kader van de zomerschool die elk jaar door The International Holland Music Sessions georganiseerd wordt. Tijdens die zomerschool krijgen studenten les van toonaangevende musici en worden ze geacht concerten te geven. Musiceren doen ze al op een hoog niveau, maar ervaring met concerteren moeten ze vaak nog opdoen. Daarom zijn die concerten voor hen zeer belangrijk, terwijl het publiek de mogelijkheid grootheden van over een paar jaar reeds nu te horen. Allerlei nationaal en internationaal bekende musici hebben namelijk ooit deelgenomen aan de Music Sessions.

Op woensdag 2 augustus start de Haarlemse reeks. De concerten vinden plaats in de Lutherse Kerk, Witte Herenstraat 22, Haarlem, aanvang 20.30 uur. De Witte Herenstraat loopt parallel aan de Nassaulaan tussen deze laan en de Kindergasthuisvest.

Op 2 augustus treden op Fermín Villanueva, cello (Spanje) (zie foto) en Àlex Ramírez, piano (Spanje).
Zij brengen een gevarieerd programma met werken van Manuel de Falla, Witold Lutoslawski en Peter Tsjaikovskij.

Na de pauze treedt op Tianhong Yang, piano (China) met een sonate van Joseph Haydn, sonate nr 4 van Skrjabin en de spannende sonate nr 7 van Sergej Prokofief.

De toegangsprijs is 18 euro, bij afname van drie concerten of meer in
deze serie: 15 euro. Voorverkoop: VVV-kantoor aan de Grote
Markt in Haarlem of aan de zaal of via TIHMS:
https://www.tihms.com/concerts/haarlem.php