5_2018_lentefestival_heimanshof_hoofddorp

Groene wereld met honderden wilde planten, in de ‘De Heimanshof’

Nieuwe bezoekers van heemtuin ‘De Heimanshof’ in Hoofddorp wanen zich soms op een andere planeet, zoveel is hier te zien en te ontdekken, en dat middenin een woonwijk. Op deze ‘planeet’ draait alles om groen en doen. Op zondag 3 juni opent de Heimanshof zijn poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.

Op die dag om 13.00 uur gaat de groene wereld voor u open, bij het sierhek aan de Wieger Bruinlaan 1. Daarna kunt u vrij kiezen wat u wilt doen. Op het programma staat een rondleiding met één van de natuurgidsen langs de tientallen biotopen met vele honderden soorten wilde planten met unieke naambordjes; twee leerzame speurtochten, twee lekkere recepten met bijzondere planten, en een expositie en workshop over botanische tekeningen in de bibliotheek.

In de struintuin worden pizza’s gebakken in de houtgestookte leemoven. Pizzadeeg wordt ter plekke door kinderen gemaakt uit graan. Kinderen kunnen verder zaadbommen maken, bellenblazen met wilgentakken, en meehelpen in de bijenschuur van de kindvriendelijke honingslingeraar.

Het programma wordt omlijst met poëzie en muziek. Jong en oud zijn welkom. Rond 17.30 uur gaat het hek weer dicht. Wilt u zorgen dat de planeet Heimanshof blijft draaien? Vraag naar de mogelijkheden om als vrijwilliger bij te dragen, of kijk op www.deheimanshof.nl