‘Met goud afsluiten is natuurlijk fantastisch’

Onlangs werden in het fraaie Leeghwaterbad in Purmerend de regionale Swimkick-minioren wedstrijden gehouden. HPC Heemstede was met haar jeugdteam ruim vertegenwoordigd en voor een flink aantal van de deelnemers was deze wedstrijd een allereerste kennismaking met het wedstrijdzwemmen. In totaal startte het team van HPC op 47 verschillende programmanummers waarbij er 3 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons in de wacht werd gesleept. Voor de 8-jarige Joe Pickee, die de 50 meter schoolslag in zijn leeftijdscategorie won, was het een van zijn eerste wedstrijden. Om die gelijk al met goud af te sluiten, was natuurlijk fantastisch.

“Dat mijn vader de wedstrijd gefilmd heeft vind ik heel leuk, dan kan ik straks thuis nog even terugkijken hoe goed het ging”, glunderde hij na afloop. Ook de 11-jarige Yaniv Kerdijk die pas sinds kort voor HPC uitkomt, was blij met zijn gouden medaille. Hij won de 50 meter schoolslag in zijn categorie met overmacht en ook op de 50 meter rugslag, waar hij tweede werd, liet hij zien met de snelste regiozwemmers uit het Swimkick-circuit mee te kunnen komen. Marnix Rietveld, die op de 50 meter  vlinderslag eerste werd bij de minioren tot en met 11 jaar, keek ook meer dan tevreden terug. Hij plaatste zich met zijn tijd zelfs in de top 15 van Nederland in zijn leeftijdscategorie en mag daarom binnenkort op de Nationale Speedo Jaargangswedstrijden uitkomen, waar de snelsten van het land zich met elkaar meten. Gijs Jonkeer had ook een grijns van oor tot oor met zijn twee bronzen plakken op de 50 meter rugcrawl en 50 meter schoolslag. “Het ging echt heel goed, alles lukte vanmiddag”, constateerde hij na afloop tevreden. Ook Ryan Biesbrouck, die op de 25 meter schoolslag als een dolle wegsprintte en zijn eerste tijd op dit nummer dus ook met eremetaal beloond zag.

Ook voor de overige zwemmers: Lianne Vinken, Quinty en Dominique Sijsenaar, Bram van Turen, Syb de Vries, Axel Biesbrouck, Bo Stassen, Mees Bloem, Luca Smith, Sarah Bos, Elodie Lekkerkerker, Ailsa Kruiten, Janna Sakr en Maaike Vinken was het een mooie middag om op terug te kijken. De meeste kinderen verbeterden hun persoonlijke record of zetten een goede eerste tijd neer. Bovendien hadden ze met elkaar een topmiddag waarin er tussen het zwemmen door tijd was om elkaar aan te moedigen en samen lol te maken. Trainster Greet van der Woord keek dan ook met een goed gevoel terug. “We hebben momenteel een grote, hechte groep jonge zwemmers die het ontzettend leuk samen hebben. Bovendien wordt er serieus en enthousiast getraind om goede prestaties neer te kunnen zetten.”